Gyermekfogászat

 Gyermekfogászat

Szeretné, ha gyermeke nem tartana a fogászati kezelésektől?

A gyermekeket korán, 4-5 éves korban már érdemes elvinni a rendelőbe. Az első találkozásnál csak ismerkedjen meg a környezettel, a fogorvossal és az asszisztensével. Ilyenkor már kaphatunk egy képet a gyermek viselkedéséről, a komolyabb fogászati problémák akár csukott szájnál is észrevehetők. Információhoz jut az orvos a gyermek arckifejezéséből, beszédéből, viselkedéséből az egyes rendellenességekről (pl. aszimmetria, cumizás, ujjszopás, bulldogharapás). Így korán elkezdhető a kis páciensek gondozásba vétele, kezelése. Történhet egy tanácsadás a rossz szokások elhagyására, a fogápolás hatékonyságának növelésére.

(Ha már rögtön panasszal érkezik a gyermek, fontos, hogy ne ijesszük el különböző történetekkel. Mondjuk, hogy megnézi a doktornéni és megbeszéljük, mi a teendő.)

Ha nincsen lehetőség ilyen korai ellenőrzésre, legkésőbb 7 éves kor körül kell elhozni a gyermeket. Ekkorra már kinőnek a hatos fogai, néhány tejfog is kihullik. Az első nagyőrlőket érdemes barázdazárni, hogy a szuvasodás kialakulásának lehetőségét megakadályozzuk. Ez egy folyékony tömőanyaggal történik, ami a barázdát feltölti, így a lepedék nem tud ott megtapadni.

Fogászati kezelések, szolgáltatások
Gyermek fogszabályozás Fogtömés Szájhigiéniai tanácsadás Felnőtt fogszabályozás Gyökérkezelés Professzionális fogtisztítás Kivehető és fix készülékek Foghúzás Fogfehérítés Fogváltás követése Fogágybetegségek kezelése Fluorizálás Barázdazárás Fogkő-eltávolítás Fogékszer Tejfogtömés Digitális diagnosztika Fogászati utógondozás Tejfoghúzás Panorámaröntgen
A fogászati problémák halogatása helyett,
személyes konzultáció kérése most!
cser-dent fogászat

CSER-DENT fogászat

8000 Székesfehérvár, Budai út 180. (térkép)

Tel.: +36 (30) 417-5516

Rendelési idő: H, Sz, Cs: 14-20h, K, P: 8-14h

Telefonos bejelentkezés rendelési időben lehetséges!

E-mail: info@cserdent.hu